Atilla Kart: ''Hileli Referandumu AİHM'ye CHP adına götürmem yönetim tarafından engellendi''

167 izlenme 19 Eylül 2023
Reklamlar
Türkiye Bunu Konuşuyor. A. Kart: ''Hileli Referandumun AİHM'ye CHP adına götürmem, parti yönetimi tarafından engellendi'' 


CHP'li eski Milletvekili Atilla Kart, Nevşin Mengü'nün YouTube kanalına konuk oldu ve 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumunda geçerli sayılan mühürsüz oylara dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

Kart, YSK'nin mühürsüz oyların geçerli sayılması kararını AİHM'ye CHP adına götürmesinin parti yönetimi tarafından engellendiğini söyledi.

Mengü'nün programda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum sonrası bu karara sert tepki göstermediğini belirtmesi üzerine Atilla kart şunları anlattı:

"Mühürsüz zarf ve oylar meselesi dediğiniz zaman benim yaramı acıtıyorsunuz. Genel Merkezden yetki aldım. 16 Nisan referandumundan söz ediyorsunuz. Ben gittim 4 gün sonra anlattım, 'Dava açarım, sonuç alırım' dedim. Bülent Tezcan da [Kemal Kılıçdaroğlu'nun] yanında, birbirlerinin gözüne baktılar, kararlı olduğumu görünce 'Tamam kardeşim, gereğini yap' dediler. Bana özel vekalet verildi partim adına 20 Nisan 2017'de. Ben Danıştay'dan sonuç alamayacağımı biliyorum, iç hukuk bitmiş Türkiye'de. Ama nedir? Bir an evvel AİHM'ye götürmek istiyorum. 8-10 ayda bitirilecek davayı 45 günde bitirdim.

Adalet Yürüyüşünün 3. günü, 15-16 Haziran, 45 sayfa dava dilekçesini hazırladım, 250 sayfa eklerini hazırladım, klasörü götürdüm,  Kızılcahamam'da karavanda Sayın Genel Başkan'a sundum. 'Bana izin vermenizi istiyorum. Strasbourg'da davayı doğrudan açacağım, postayla değil, zaman önemli çünkü' dedim. İnceledi, 'Emeğine sağlık, yolun açık olsun' dedi. Uçak biletim alındı."

"Görüşmeden bir gün sonra önce Haluk Koç, sonra Tekin Bingöl aradı. 'Atilla Bey, Genel Başkan diyor ki parti adına gitmesin kendi adına gitsin' dedi. Ben Atilla Kart olarak dava açmayı bilemez miydim! Önemli olan parti adına açmak, partinin görev ve sorumluluğu. Bir saat sonra Bülent Tezcan aradı, 'Atilla Bey nereden çıktı bu' dedi. Ne diyorsun nereden çıktı! Beraber değil miydik, siz bana yetki vermediniz mi? Durup dururken mi açtım! 'Evet o zaman öyle düşünüyorduk ama bugün yönetim olarak böyle düşünüyoruz' dedi."

Travma yaşadığını söyleyen Atilla Kart, Kılıçdaroğlu'nun aramasına bir gün boyunca dönmedğini söyledi. Bunun üzerine durumu anladığını söyleyen Atilla Kart, vatandaş olarak başvurmak zorunda kaldığını aktardı.


"TEŞKİLATLARA 'İTİRAZ ETMEYİN' DENİLDİ"

"Genel Başkan edilgen bir bürokrat" diyen Atilla Kart, "Saat 16.10'da YSK o işlemi tesis ediyor, 20 dakika sonra Bülent Tezcan imzasıyla teşkilatlara mesaj yayımlanıyor. Deniliyor ki 'YSK şu işlemi tesis etmiştir, bilgilerinize'. Yani 'İtiraz etmeyeceksiniz' deniliyor" dedi.

Atilla Kart, "İnsanlar itirazlarını şikayetlerini ilçelerden ulaştırıyorlar Genel Merkezde yetkili bulamıyorlar" ifadelerini de kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Özgür Özel CHP'den İstifa Eden 3 Şahıs Hakkında Konuşup Çok Önemli Bir Detay Verdi Tayyip'in youtube'de yaptığı yayının öncesi sosyal medyaya düştü. 'Böyle mi duracak, göbek çıksın?' Türkiye'ye Kaçak Giren Bir Afgan'ın Sözleri Sosyal Medyayı Salladı Yalan haberleriyle meşhur kanala göre: Herkese kayıtsız şartsız kredi veriliyormuş